Burse - Fonduri mutuale

Un fond controlat de BCR a cumpărat 6,25% din Argus de la Prodplast

Un fond controlat de BCR a cumpărat 6,25% din Argus de la Pogonaru

Autor: Andrei Chirileasa

17.08.2011, 14:53 794

Business Capital for Romania-Opportunity Fund înregistrat în Olanda dar controlat în proporţie de 83,3% de BCR, a fost raportat recent cu un pachet de 6,25% din acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa. Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti, unde omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar principal, a vândut recent o participaţie de 5,5% din acţiunile Argus.

Central European Financial Services NV. (CEFS), care are printre acţionari şi firma CEFS România, controlată de Pogonaru care deţine restul de 16,67% din acţiunile Business Capital for Romania-Opportunity Fund.

Mai multe firme controlate de omul de afaceri Cătălin Chelu au vândut în ultimele două săptămâni peste 3,1 mil. de titluri Argus Constanţa, reprezentând circa 8,7% din capitalul Argus. Totuşi Chelu continuă să fie alături de SIF Oltenia unul dintre principalii acţiunari ai Argus, cu peste 30% din acţiuni.

Titlurile Argus înregistrau astăzi un avans de 4%, până la un preţ de 5,2 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO