Burse - Fonduri mutuale

Unii acţionari ai SIF1 cer dividende de 58 mil. lei

Autor: Andrei Chirileasa

24.03.2011, 23:51 54

SIF Banat-Crişana (SIF1) a introdus pe ordinea de zi a AdunăriiGenerale a Acţionarilor (AGA) un nou punct care propune creştereadividendului brut distribuit din profitul anului trecut de lanivelul de 0,06 lei/acţiune propus de conducerea SIF la 0,106lei/ac­ţiune.

Introducerea acestei propuneri pe ordinea de zi a AGA în­seam­năcă aceasta a fost susţinută de investitori care deţin peste 5% dincapitalul SIF. Dacă acţionarii vor aproba în AGA această propunere,atunci randamentul dividendului de la SIF1 ar creşte la 9,38%, faţăde 5,3% în prezent, având în vedere că acţiunile au închis ieri lapreţul de 1,13 lei.

În acest caz, circa 92% din profitul companiei de anul trecut vamerge la acţionari, valoarea dividendelor ridicându-se la 58 mil.lei. Iniţial, SIF Banat-Cri­şana propusese un dividend brut de 0,03lei/acţiune, însă Consiliul de Administraţie şi-a majorat ulteriorpropunerea, stabilind un nivel al dividendului de 0,06 lei/acţiune.Anul trecut, SIF1 a distribuit un dividend brut de 0,05lei/acţiune.

Şi la SIF Transilvania (SIF3) unii acţionari au cerut majorareadividendului brut, însă propunerile acestora nu au avut susţinereanecesară pentru a fi introduse pe ordinea de zi. Conducerea SIFTransilvania a propus distribuirea unui dividend de 0,03lei/acţiune.

Un grup de investitori a cerut ca dividendul să fie majorat la0,04 lei, în timp ce alţii au cerut creşterea dividendului la 0,055lei. Pe de altă parte, unii acţionari au solicitat capitalizareaprofiturilor şi distribuirea de acţiuni gratuite. Niciuna dintrepropuneri nu a fost introdusă însă pe ordinea de zi a AGA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO