Burse - Fonduri mutuale

Uztel Ploieşti a regăsit reţeta profitului

Uztel Ploieşti a regăsit reţeta profitului

Foto Shutterstock

Autor: Stefan Musgociu

12.11.2012, 00:04 361

Uztel Ploieşti (UZT), firmă aflată în reorganizare, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri în scădere cu 10%, la 40,6 milioane de lei (9,1 milioane de euro), şi un profit de 1 milion de lei (225.000 de euro), faţă de pierderi de 1,9 milioane de lei în perioada similară a anului trecut.

Firma specializată în producţia şi repararea utilajelor petroliere a consemnat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 45,1 milioane de lei.

Veniturile din primele nouă luni ale acestui an au crescut cu aproape 4%, la 73,9 milioane de lei (16,6 milioane de euro), iar cheltuielile au scăzut uşor, cu 1%, la 72,4 milioane de lei (16,3 milioane de lei), potrivit informaţiilor transmise, vineri, de firmă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada analizată de anul trecut, Uztel Ploieşti a înregistrat venituri de 71,2 milioane de lei şi cheltuieli de 73,1 milioane de lei.

Firma este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care deţine 83,84% din acţiuni. Uztel a intrat anul trecut în insolvenţă, întrucât nu a găsit soluţii pentru a-şi stabiliza activitatea, afectată de criza economică-financiară.

Firma Euro Insol, deţinută de Remus Borza, este administrator judiciar. Euro Insol este şi administratorul judiciar în cazul procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Uztel a fost realizată în 26 august 2010 la preţul de 2,25 lei.

La această cotaţie Uztel are o capitalizare de 9,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO