Burse - Fonduri mutuale

Vanzarea Antibiotice intra in linie dreapta

Vanzarea Antibiotice intra in linie dreapta
17.10.2006, 19:54 18

Privatizarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi se anunta a fi una dintre cele mai mari afaceri ale statului din acest an, in conditiile in care AVAS a anuntat ieri ca asteapta scrisorile de intentie pentru companie pana la 1 noiembrie 2006.
Pentru Antibiotice si-au manifestat deja interesul companii precum grupul farmaceutic Montero sau Polisano, ambele cu activitati de distributie si retail de medicamente, compania Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals, conform informatiilor vehiculate in piata in ultima perioada.
Reprezentantii Antibiotice nu au putut fi contactati pentru detalii suplimentare.
AVAS a anuntat recent ca a primit 15 scrisori de interes pentru privatizarea Antibiotice Iasi.
Pachetul majoritar de actiuni al producatorului, de 53%, este detinut de AVAS, alti actionari importanti fiind fondul de investitii Broadhurst si SIF Oltenia.
Compania este listata la Categoria I pe Bursa de Valori din Bucuresti, iar ultimul pret la care actiunile acesteia s-au tranzactionat a fost de 1,5 lei. La acest pret capitalizarea Antibiotice este de 194,95 mil. euro.
Antibiotice Iasi este ultimul producator de produse farmaceutice la care statul detine pachetul majoritar de actiuni, dar si o ultima oportunitate pentru jucatorii straini de a intra pe piata locala, intrucat concurenta deja foarte puternica face dificila dezvoltarea organica.
Ieri, Asociatia Salariatilor Antibiotice Iasi a trimis Autoritatii o scrisoare de intentie pentru a cumpara 10% din pachetul de actiuni al Antibiotice la un pret preferential de 0,1 lei/titlu si sa devina partener al investitorului pe care institutia incearca sa-l atraga la Antibiotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO