Burse - Fonduri mutuale

Vanzarile de active au adus THR Marea Neagra pe plus

15.08.2007, 19:59 11

Compania Turism Hoteluri si Restaurante (THR) Prahova a inregistrat in trimestrul al doilea din acest an un profit net de 7,2 mil. lei (2,15 mil. euro), fata de un rezultat negativ de 3,7 mil. lei (1 mil. euro), in perioada similara din 2006.
Dupa prima jumatate a anului, compania a revenit pe profit cu 3,6 mil. lei (1,2 mil. euro), comparativ cu pierderile de 6,5 mil. lei (1,86 mil. euro) din aceeasi perioada a anului trecut.
Castigul ridicat din trimestrul al doilea al acestui an are la baza vanzarile de active, care au adus venituri de aproape 21,7 mil. lei (6,5 mil. euro).
Afacerile companiei in aceeasi perioada s-au redus cu 7%, pana la 3,9 mil. lei (1,2 mil. euro).
THR Marea Neagra a scos la vanzare mai multe hoteluri, avand ca scop demararea unui amplu program de investitii pentru modernizarea celorlalte hoteluri de care dispune. Astfel, in primele sase luni, a fost inregistrata vanzarea hotelurilor Alfa, Beta si Gama cu terenurile aferente din statiunea Saturn si Vila 14 din statiunea Eforie Nord.
THR Marea Neagra a investit in primul semestru circa 4,1 mil. lei (1,2 mil. euro), sume care sunt destinate ridicarii gradului de confort al Complexului Cleopatra de la o stea la 4 stele si modernizari ale unor hoteluri si restaurante.
SIF Transilvania, actionarul majoritar al THR Marea Neagra, desfasoara in cadrul companiei un program de reabilitare in valoare de 15 mil. euro, care se intinde pe trei ani de zile. Pentru acest an sunt programate investitii de 7 mil. euro. Conducerea companiei hoteliere a programat la jumatatea lunii viitoare o Adunare Generala in care va fi dezbatuta strategia investitionala pe anul viitor cu privire la hotelul si restaurantul Narcis din Saturn.
THR are peste 60 de hoteluri evaluate de la o stea pana la trei stele plus si patru stele, precum si 80 de hectare de teren, active evaluate la circa 500 mil. euro, potrivit reprezentantilor actionarului majoritar, SIF Transilvania.
Compania este controlata de SIF Transilvania, care detine circa 77% din actiuni, dupa ce si-a redus participatia luna trecuta cu 5,6%.
Actiunile THR Marea Neagra au pierdut ieri 2,3%, inchizand sedinta la pretul de 2,17 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 130 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO