Burse - Fonduri mutuale

Vicepresedintele BRD a luat 200.000 euro pe actiuni

Vicepresedintele BRD a luat 200.000 euro pe actiuni
03.07.2006, 19:47 38

Petre Bunescu, vicepresedinte al BRD si directorul cu cea mai mare detinere in cadrul bancii, a vandut vineri pe Bursa un pachet de 46.000 de actiuni ale BRD, pe care a incasat peste 200.000 de euro. Bunescu detinea la finalul anului trecut un pachet de circa 500.000 de actiuni ale BRD, adica aproape 0,075% din capitalul bancii, conform raportului anual al BRD. La ultimul pret de la Bursa, acest pachet valora 2,28 mil. euro.
Cea mai mare parte a actiunilor detinute de Bunescu au fost dobandite in urma privatizarii bancii, cand salariatii BRD au putut cumpara un pachet de 8% la un pret egal cu valoarea nominala a titlurilor la acel moment, de 2,5 lei/actiune.
Cel mai mare investitor persoana fizica in cadrul BRD fusese fostul presedinte al bancii, Bogdan Baltazar, cu 0,1% din capital. Baltazar si-a lichidat incepand cu 2003 intreaga participatie, potrivit raportului anual. Bunescu a vandut vineri pachetul de actiuni, la un pret mediu de circa 16 lei/actiune. El a mai vandut si pe 20 iunie un pachet de 19.000 de actiuni, la un pret de 15,5 lei/actiune.
Vanzarea realizata de Bunescu vineri este a doua operatiune de acest gen cu actiunile BRD derulata de unii din directorii bancii in ultima saptamana, miercuri vanzand un pachet de actiuni si Maria Buga, directorul diviziei Mari Clienti Corporativi.
Buga incasase peste 133.000 de euro in urma vanzarii unui pachet de 33.000 de actiuni. Ea si-a lichidat intreaga participatie detinuta la BRD.
Anunturile privind vanzarile derulate de managerii companiilor listate sunt foarte importante pe pietele de capital vestice, unde investitorii si brokerii isi modeleaza strategiile si in functie de atitudinea directorilor fata de actiunile companiei pe care o conduc. Pe Bursa, anunturile de acest gen s-au inmultit in ultimul an, in urma unor reglementari ale CNVM care au impus o transparenta mai ridicata. Cei mai multi dintre managerii care au oferit explicatii pentru vanzarile realizate au spus ca acestea nu au legatura cu activitatea companiei, ci au fost facute pentru acoperirea unor nevoi curente.
Actiunile BRD au inregistrat vineri o apreciere puternica pe Bursa, inchizand sedinta pe maximul zilnic de 16,3 lei/actiune, in crestere cu 7,2% fata de ziua precedenta. Capitalizarea bursiera a bancii este de 3,18 miliarde de euro, la ultimul pret de la Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO