Burse - Fonduri mutuale

Cine vrea să intre în consiliul de administraţie al Transport Trade Services: NN Pensii îl propune pe Dorin Alexandru Badea, director Eximbank, iar fraţii Pavăl de la Dedeman pe Ana-Barbara Bobircă, de la fondul CEFS, controlat de Florin Pogonaru

Cine vrea să intre în consiliul de administraţie al...

Autor: Liviu Popescu

12.08.2021, 16:46 301

Transport Trade Services (TTS), transportator de mărfuri pe Dunăre, companie antreprenorială listată la bursa de la Bucureşti cu o valoare de piaţă de circa 600 mil. lei, a publicat pe 12 august 2021 lista finală a candidaţilor pentru poziţia de membru al Consiliului de Administraţie.

Astfel, pe listă sunt prezente 6 persoane dintre care două - Mircea Mihăilescu (actual preşedinte şi acţionar majoritar) şi Ion Stanciu (director general adjunct) sunt independente. La AGA din 27 august 2021, acţionarii TTS – printre care şi fonduri de pensii dar şi Pavăl Holding, vor alege cinci membri ai consiliului, dintre care doi vor fi independenţi, pentru o perioadă de 4 ani.

NN Pensii, administrator al celui mai mare fond Pilon II din România, şi care are o deţinere de 7,6% la TTS, îl propune în board pe Dorin – Alexandru Badea, director executiv al EximBank, Membru al Consiliului de Administraţie al Three Seas Initiative Investment Fund. Badea este şi Membru independent al Comitetul Indicilor BVB. El este licenţiat al Facultăţii de Finanţe-Bănci, Academia de Studii Economice, Bucureşti şi deţine certificatul CFA.

Pavăl Holding – vehiculul de investiţii financiare al fraţilor Pavăl de la Dedeman – cei mai puternici antreprenori din România, fondatori ai retailerului de bricolaj Dedeman, propune ca membru în board-ul TTS pe Ana – Barbara Bobircă, partener Central European Financial Services S.A (CEFS). CEFS este o societate de investiţii controlată majoritar de omul de afaceri Florin Pogonaru, potrivit datelor Confidas. CEFS este acţionar şi la companii listate, precum 39% din societatea Nord.

Ana – Barbara Bobircă este şi membru al Consiliului de Administraţie Veranda Obor S.A, dar şi membru al Consiliului de Administraţie Visionfin. Ea este conferenţiar universitar, Catedra de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti, şi are un doctorat în Economie – Relaţii economice internaţionale, Tranzacţii internaţionale cu servicii de la aceeaşi facultate.

Pe de altă parte, pe lângă Mircea Mihăilescu (actual preşedinte şi acţionar majoritar) şi Ion Stanciu (director general adjunct), consiliul de administraţie o propune în board şi pe Elena Butnariu, Administrator HEMS CONSULT, licenţiată a Facultăţii de Finanţe Contabilitate, Academia de Studii Economice, Bucureşti.

Pe listă este şi ştefan Frangulea, preşedinte al Asociaţiei Trezorierilor din România şi fost director în cadrul BCR, autopropus. El este licenţiat al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, Academia de Studii Economice, Bucureşti, şi la Romanian EMBA Wirtschaftsuniversität Wien, EMBA IEDC (International Executive Development Centre) Bled.

“Aprobarea remuneraţiilor fixe cuvenite membrilor Consiliului de Administraţie pentru perioada mandatului acestora şi a limitelor maxime pentru remuneraţiile fixe şi variabile ale Directorilor Executivi, precum şi a altor avantaje acordate membrilor Consiliului de Administraţie , conform dispoziţiilor art. 153 ind. 18 din Legea nr. 31/1990 şi a prevederilor Politicii de remunerare a Societăţii”, este un alt punct pe ordinea de zi a AGA TTS din 27 august. În ultima săptămână acţiunile TTS au plus 2% pe tranzacţii de 2,7 mil. lei. Compania a intrat la tranzacţionare pe 14 iunie 2021.

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels