Burse - Fonduri mutuale

Wall Street pe minus, din cauza pieţei imobiliare şi a rezultatelor mixte

Wall Street pe minus, din cauza pieţei imobiliare şi a rezultatelor mixte

Autor: Marius Oncu

27.01.2012, 10:32 294

Bursa din Statele Unite a închis înscădere şedinţa de tranzacţionare de joi, după ce date slabe privind piaţa imobiliară şi rezultate financiare mixte anunţate de companii au temperat apetitul pentru achiziţii al investitorilor, transmite Reuters.

Piaţa trebuia să se retragă, consideră analiştii, întrucât de la începutul anului indicele S&P 500 a câştigat circa 5%. Bursa a crescut în ultimele săptămâni, susţinută de optimismul că recuperarea economică din SUA se accelerează.

Cotaţiile de pe Wall Street au deschis în creştere, susţinute de angajamentul Rezervei Federale a SUA de a menţine dobânzile la un nivel scăzut pentru o periaodă mai lungă decât se anticipa.

Bursa a trecut la scurt timp pe scădere, din cauza acţiunilor legate de piaţa imobiliară, afectate de anunţul că vânzările de case noi au scăzut în decembrie, pentru prima dată în patru luni.

Băncile, care ar avea de câştigat de pe urma unei recuperări a sectorului imobiliar, au scăzut deasemenea. Indicele KBW Bank a pierdut 2,2%.

Grupul telecom AT&T a anunţat o pierdere de 6,7 miliarde de dolari, în parte din cauza plăţii unei compensaţii pentru ratarea fuziunii cu T-Mobile USA. Acţiunile au scăzut cu 2,5%.

Indicele industrial Dow Jones a coborât cu 0,18%, Standard & Poor's 500 cu 0,57%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO