Burse - Fonduri mutuale

XTB: ETF-urile şi activele din tech, în top cinci cele mai tranzacţionate instrumente în 2022

Radu Puiu, financial anaylist

Radu Puiu, financial anaylist

Autor: Eduard Ivanovici

20.01.2023, 00:05 366

Acţiunile globale s-au confruntat cu o piaţă în scădere în 2022, pe fondul unui mix de factori negativi care i-a provocat pe investitori: războiul din Ucraina, inflaţia ,,rezilientă”, creşterea preţului energiei, blocajele lanţurilor de aprovizionare din China cauzate de pandemie sau majorarea ratelor de dobândă, în special în Statele Unite, spune Radu Puiu, financial anaylist în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România. Analistul a analizat topul instrumentelor cu deţinere  în funcţie de numărul de conturi care au tranzacţionat acest tip de active în primele trei trimestre ale anului 2022, la XTB. Pe prima poziţie se găseşte iShares Core World UCITS ETF (EUR), care oferă expunere asupra unui indice compus din companii din ţări dezvoltate. 

Al doilea loc este ocupat de iShares Core S&P 500 UCITS ETF (EUR), care urmăreşte dinamica celui mai important indice din SUA, S&P 500. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO