Burse - Fonduri mutuale

Ziua şi recordul pentru Bursa de Valori Bucureşti. Indicele de referinţă BET, opt maxime istorice în doar zece şedinţe de tranzacţionare

Ziua şi recordul pentru Bursa de Valori Bucureşti....
20.09.2023, 07:00 385

Piaţa locală de capital a închis sesiunea de tranzacţionare de marţi, 19 septembrie cu un nou maxim istoric prin prisma indicelui de referinţă BET, ajuns la 14.323 de puncte, după un plus de 1,02%, conform datelor BVB.

De altfel, indicele principal al Bursei de la Bucureşti se află pe un trend ascendent în ultimele două săptămâni, înregistrând opt recor­duri în zece şedinţe. Luni, când pie­ţele externe au afişat pierderi pe fon­dul poziţionării investitorilor cu pri­vire la deciziile băncii centrale ame­ricane Fed, BET a urcat cu 0,3%.

Evoluţia benchmarkului vine şi în contextul în care se apropie data plăţii divi­dendelor de 9,3 mld. lei ale Fon­dului Proprietatea, mai exact pe 29 septembrie. Unii analişti sunt de părere că o parte din dividendele istorice distribuite de emitent se vor întoarce în piaţă şi vor genera astfel o nouă serie de creşteri la BVB. Marţi, cele mai ridicate  evoluţii din BET au fost afişate de Fondul Proprietatea (5,8%), Tera-Plast (3,9%), BVB (3,3%), Banca Transilvania (2,7%), Transelectrica (2,5%), Hidroelectrica (1,1%), Transgaz (1,1%) şi MedLife (1%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO