Business Construct

Aeroportul Timişoara s-a pregătit de Schengen cu o investiţie de 115 mil. lei. Constructorul noului terminal a fost Concelex

Aeroportul Timişoara s-a pregătit de Schengen cu o...

Autor: Roxana Rosu

01.04.2024, 16:11 153

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a  finalizat constructia noului terminal Schengen, valoarea totală a contractului semnat cu compania de construcţii Concelex, Antreprenorul General al lucrărilor, fiind de 115 milioane lei (fără TVA).

Lucrările au fost realizate de o asociere de firme, Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA, având ca Antreprenor General compania Concelex, una din cele mai importante companii româneşti de construcţii integrate.

Terminalul inaugurat vineri, 29 martie, are o suprafaţă construită de 12.000 mp şi 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghişee check-in şi opt porţi de îmbarcare, fiind dimensionat să deservească un trafic de 1.554 de pasageri (în acelaşi timp) pe cele 2 fluxuri, respectiv plecări externe şi sosiri externe.

“Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm cu succes şi într-un timp destul de scurt – 655 de zile în total, din care 166 zile a durat proiectarea iar 489 de zile construcţia propriu-zisă – unul din cele mai moderne obiective de infrastructură aeroportuară din România. Pe tot parcursul proiectului, ne-am bucurat de o colaborare foarte strănsă cu toate entităţile implicate în proiect, inclusiv cu cele care urmează să opereze în acest terminal, acestea fiind implicate direct atât în etapa de proiectare cât şi în cea de execuţie”, a declarat Daniel Piţurlea, fondatorul şi preşedintele Concelex.

Grupul Concelex are în portofoliu o serie de proiecte de infrastructură în domeniul rutier, aeroportuar, energetic, spitalicesc, fiind implicat în lucrări precum noul corp care va găzdui Departamentul “Sănătatea mamei şi copilului” la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Constanta”, proiectarea şi execuţia centurii Municipiului Bârlad („Varianta de ocolire a Municipiului Bârlad”), relocarea şi modernizarea secţiei de oncologie, cu înfiinţarea unui compartiment de cardiologie intervenţională, la Spitalul judeţean de urgenţă Alba Iulia, construirea unui centru de arşi, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

În domeniul infrastructurii aeroportuare, grupul este implicat în extinderea şi modernizarea terminalului de pasageri la Aeroportul Internaţional Maramureş, extinderea şi modernizarea terminalului de pasageri, a platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare şi construirea unei platforme dedicate activităţilor de degivrare/antidegivrare aeronave la aeroportul “Delta Dunării” din Tulcea. Aflate în prezent în derulare, ambele proiecte au Concelex drept Antreprenor General.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO