Business Internaţional

Grupul Signa al miliardarului austriac Rene Benko, aflat în insolvenţă, vinde trei proprietăţi de lux din Italia către grupul Schoeller controlat de o proeminentă familie de industriaşi germani

Grupul Signa al miliardarului austriac Rene Benko, aflat...

Autor: Catalina Apostoiu

30.04.2024, 00:05 168

Signa, grupul imobiliar austri­ac care şi-a declarat insolvenţa în ur­mă cu câteva luni, a vândut trei pro­prietăţi din Italia grupului german Schoeller. Vânzarea, ale cărei detalii nu au fost dezvăluite, este supusă aprobării băncilor şi autorităţilor de reglementare şi este de aşteptat să se încheie în următoarele luni, se arată într-un comunicat Signa citat de cotidianul italian Il Sole 24 Ore.

Acordul dintre Signa Prime şi Grupul Schoeller, controlat de o im­por­tantă familie de industriaşi ger­mani, priveşte renumitul Hotel Bauer din Veneţia şi două proiecte din sectorul imobiliar comercial din Bolzano.

Signa cumpărase Bauer, un hotel de lux cu vedere la Grand Canal, în 2020 şi obţinuse un împrumut de135 de milioane de euro de la Raiffeisen pentru a finanţa reno­va­rea acestuia. Lucrările au fost însă întrerupte la sfârşitul anului trecut din cauza pră­buşirii Signa, prelun­gind timpul de redeschidere.

Acelaşi grup Schoeller împru­mutase Signa cu 200 de mili­oane de euro cu câteva luni înainte de pră­buşire. Potrivit Bloomberg, împru­mutul a avut o gamă largă de garanţii baza­te pe active, care au blocat prac­tic vânzarea altor active imobiliare ale Signa şi au încetinit eforturile de atragere de fonduri noi.

Signa Prime include unele dintre cele mai populare proprietăţi ale Signa. Luna trecută, aceasta a purtat discuţii cu Schoeller despre vânzarea altor active, inclusiv Hotelul Park Hyatt şi aşa-numitul „Cartier de Aur“ din centrul Vienei, dar discu­ţiile nu s-au încheiat.

Grupul Schoeller operează în sectoare care variază de la ambalare la imobiliare şi include un family office administrat de Martin şi Chris­toph Scholler şi familiile acestora, notează Il Sole 24 Ore.

În ultimele luni, activităţile din Italia păreau să fi fost ferite de pro­cesul de restructurare în curs. Unul din proiectele din Bolzano, Walther Park presupune construirea unui cen­tru comercial, un hotel de lux, aparta­mente şi birouri, deschiderea fiind estimată în primăvara anului 2025.

Tranzacţia dintre Signa Prime şi grupul german ar putea accelera re­structurarea Signa şi ritmul vânzări­lor de active, cheie pentru plata cre­di­torilor, conform Bloomberg.

La începutul acestei luni, grupul Thai Central, care a încheiat ani la rând parteneriate cu Signa pentru a opera şi deţine magazine universale de lux în întreaga Europă, a anunţat că a ajuns la un acord pentru achiziţia magazinului KaDeWe din Berlin de la Signa Prime.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO