Business Construct

Americanii de la Blackstone, care au intrat anul acesta în afacerea Superbet, cumpără faimosul resort de lux Bellagio din Las Vegas cu 4,2 miliarde dolari

Americanii de la Blackstone, care au intrat anul acesta în afacerea Superbet, cumpără faimosul resort de lux Bellagio din Las Vegas cu 4,2 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu

18.10.2019, 13:17 466

Fondul american de investiţii Blackstone Group, care a cumpărat anul acesta un pachet minoritar în compania Superbet, intrând astfel pe piaţa locală, a ajuns la un acord cu MGM Resorts International, pentru achiziţia resortului de lux Bellagio din Las Vegas, într-o tranzacţie de circa 4,25 miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

În cadrul tranzacţiei, MGM Resorts va continua să opereze proprietatea sub un aranjament de tip leasing.

MGM, o companie de cazinouri, a mai anunţat săptămâna aceasta că va vinde proprietatea Circus Circus, împreună cu un teren adiacent de circa 47 de acri (190.200 mp), către mogulul imobiliar Phil Ruffin, într-o tranzacţie de 825 milioane dolari.

Fondul american de investiţii Blackstone, care are în administrare active de peste 450 miliarde euro (500 mld. dolari) , aproape de două ori cât PIB-ul României, a preluat în primăvară un pachet minoritar de acţiuni în grupul Superbet, cel mai mare jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România, într-o tranzacţie de 175 milioane euro.

Potrivit Reuters, Blackstone Real Estate Income Trust, parte din grupul Blackstone, va achiziţiona Bellagio într-un joint venture de 95%-5% cu MGM şi o va închiria înapoi către compania de cazinouri cu o chirie anuală de 245 milioane dolari.

Decizia MGM vine după ce compania a decis să îşi schimbe structura portofoliului pentru a diminua datoriile de 15 miliarde de dolari pe carele avea compania de cazionuri în decembrie 2018.

Tranzacţia Bellagio ar urma să fie încheiată în T4 2019.

 
AFACERI DE LA ZERO