Business Construct

Auchan negociază achiziţia Tricodava

27.04.2011, 23:05 254

Fosta platformă industrială Tricodava din cartierul bucureşteanDrumul Taberei este din nou la vânzare, iar grupul francez Auchannegociază achiziţia a jumătate din lotul de 5,4 hectare deţinut deun grup de investitori spanioli. Valoarea tranzacţiei s-ar puteasitua între 15 şi 20 de milioane de euro. Companiile Gran Via şiPryconsa din Spania au cumpărat în vara anului 2007 platformaTricodava pentru 42 mil. euro, aproape 800 de euro/mp, de la fondulde investiţii Broadhurst, condus la Bucureşti de către SiminelAndrei. Cele două companii plănuiau să dezvolte un proiect cu peste2.000 de apartamente, dar criza le-a întârziat planurile. Ulterior,cele două companii au ieşit din parteneriat şi au împărţitplatforma în două loturi egale.

Acum, Pryconsa caută cumpărător pentru acel lot, iar franceziide la Auchan, care au fost în ultimii ani extrem de activi peexpansiune, negociază achiziţia la un preţ de circa 600 deeuro/metrul pătrat.

Auchan ar putea construi pe terenul de 2,7 hectare al treileamagazin din Bucureşti al companiei, după cele din proiecteleMilitari Shopping şi Iris Titan.

Zona Ghencea, în care se află terenul de la Tricodava,reprezintă una dintre puţinele căi de acces în Bucureşti în care nua fost construit până în prezent un hipermarket. În acestecondiţii, principalii concurenţi ai Auchan din zonă ar fi unsupermarket Billa şi o unitate Carrefour Market. La nivel naţional,Auchan controlează în prezent o reţea de şapte hipermarketuri şi arputea ajunge la zece unităţi până la sfârşitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO