Business Construct

Baumix previzioneaza dublarea afacerilor

25.10.2007, 14:28 34

Producatorul de materiale de constructii Baumix din Ploiesti, controlat de omul de afaceri Augustin Rusu, a preluat operatiunile firmei Siegel Chemicals, care detine o fabrica de adevizi si tencuieli la Gherla, in judetul Cluj, in urma unei tranzactii estimate la cateva milioane de euro, potrivit unor estimari de pe piata. Odata cu preluarea fabricii de la Gherla, compania isi va dubla capacitatea de productie si cifra de afaceri.
Firma Siegel Chemicals, detinuta de familia Kosorus, este prezenta pe piata locala de peste zece ani si a inregistrat anul trecut vanzari de circa 1,6 milioane de euro. Compania a produs initial aracet in patru versiuni, respectiv pentru lemn, textile, hartie si universal, in prezent portofoliul produselor fabricate cuprinzand solutii pentru tencuieli decorative si mortare uscate.
"Vom investi anual circa un milion de euro pentru modernizarea unitatii de productie de la Gherla. Preluarea operatiunilor Siegel ne permite sa intram pe o piata buna pentru adezivi si tencuieli si ne va reduce cheltuielile de transport, care in prezent pot ajunge pana la circa 10% din valoarea totala", a declarat Razvan Bobe, directorul de calitate al Baumix. In urma preluarii operatiunilor Siegel Chemical, reprezentantii Baumix previzioneaza atingerea unei cifre de afaceri de minimum 17 milioane euro in 2008.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8,5 mil. euro, dubla fata de cea de anul trecut. Baumix a fost infiintata in 2004 si este detinuta integral de Augustin Rusu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel. Firma are sediul social in judetul Ilfov si isi desfasoara activitatea la Ploiesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO