Business Construct

Cemacon Zalău vrea dublarea cotei de piaţă

Cemacon Zalău vrea dublarea cotei de piaţă
24.05.2011, 23:15 230

Producătorul de cărămizi Cemacon Zalău, al cărui acţionarprincipal este firma Broker Cluj, şi-a bugetat pentru acest an ocreştere a vânzărilor de 2,6 ori, până la 58 mil. lei (circa 14,2mil. euro), deşi se aşteaptă la o stagnare a pieţei în 2011.

Compania a finalizat anul trecut o investiţie în valoare de 28mil. euro într-o nouă linie de fabricaţie a cărămizilor prin careaproape îşi va tripla producţia în acest an şi intenţionează săacumuleze cotă de piaţă prin dezvoltarea semnificativă a zonei dedistribuţie şi a portofoliului de produse.

Conducerea Cemacon şi-a propus să aloce în acest an 9,5 mil. lei(2,3 mil. euro) pentru cheltuieli cu logistica care nu au existatîn anii precedenţi şi să-şi externalizeze transportul.

"Până acum Cemacon era o companie care vindea numai la poartafabricii şi nu necesita cheltuieli de logistică, iar vânzările sefăceau doar către clienţii zonali. În­ce­pând de anul acesta vaintra la turaţie maximă noua linie de producţie de la Recea pentrucă în luna decembrie a avut loc recep­ţia finală şi intenţionăm săcreştem vânzările printr-o strategie de dezvoltare a cotei propriide piaţă ca urmare a creşterii numărului de distribuitori,dezvoltarea distribuţiei şi a portofoliilor de produse", spuneLiviu Stoleru, directorul general al Cemacon Zalău. El a fost numitanul trecut la conducerea Cemacon după ce a ocupat timp de patruani func­ţia de director de vânzări marketing şi logistică laWienerberger România, fili­ala locală a grupului aus­triac careeste în prezent liderul de piaţă pe segmentul blocurilor ceramicedin România.

Stoleru speră ca prin noua strategie producătorul de cărămizi săajun­gă unul dintre primii 3-4 jucători de pe piaţa locală lafinele acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO