Business Construct

Cinci companii şi cinci bănci sunt cei mai mari chiriaşi de pe piaţa de birouri din Capitală. "În ultimii ani, com­paniile au devenit mai preocupate de controlul costurilor şi au mizat pe eficienţă"

Cinci companii şi cinci bănci sunt cei mai mari...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.11.2016, 19:03 991

Piaţa în continuă expansiune a construcţiilor de bi­rouri a urcat vertiginos în acest an. Cu peste 150.000 de metri pătraţi livraţi în primul semestru în Bucureşti şi aproape 300.000 mp gata până la finalul anu­lui, ex­plo­zia pare să continue şi anul viitor. „În pre­zent, pro­centul de ocupare pe piaţa spaţiilor de birouri din Bu­cureşti este de 86%, iar numărul de corporatişti care lu­crează în clădirile moderne din Ca­pitală este de apro­ximativ 300.000“, spune Ramona Ma­rusac, associate director office agency în cadrul departa­men­tului de birouri al firmei de con­sultanţă Colliers Inter­national.

 
Estimarea are la bază un cal­cul în funcţie de suprafaţa medie alocată unui loc de muncă în clă­dirile de birouri moderne, care poate varia, în funcţie de do­me­niul de activitate, de la cinci metri pătraţi la zece metri pătraţi, scrie re­vista Business Construct.
 
„În ultimii ani însă, com­paniile au devenit mai preocupate de controlul costurilor şi au mizat pe eficienţă, ceea ce s-a tradus şi prin utilizarea cât mai bună a spa­ţiilor de birouri. În aceste condiţii, în funcţie de activităţile desfă­şu­rate, unui angajat i se asi­gură până la zece metri pătraţi, faţă de 15 metri pătraţi în urmă cu zece ani“, spune Maria Florea, head of office agency-contractor JLL România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO