Business Construct

Constanţa, noua destinaţie imobiliară a dezvoltatorilor de locuinţe. Preţul mediu al apartamentelor depăşeşte 1.000 de euro/mp

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2018, 17:00 1639

Constanţa se înscrie astfel în lista celor mai mari pieţe rezidenţiale regionale din ultimii doi ani, alături de localităţi precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Sibiu şi Braşov.

Constanţa este următoarea des­ti­naţie a dezvoltatorilor de locuinţe din România după ce oraşe precum Cluj-Na­poca şi Ti­mi­şoa­ra au tre­cut prin eta­pe de ex­pan­siune din punct de vedere al pieţei rezidenţiale.

„Constanţa, din­colo de poten­ţia­lul ridicat turis­tic şi investiţional (lo­cuinţe achiziţio­nate în scopul închirierii), reprezintă şi un centru economic im­por­tant, în special datorită activităţilor por­tuare“, spu­ne Bogdan Voica, CEO al compa­niei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

Tendinţa pe care o subliniază con­sultanţii vine după ce în ultimii ani atenţia a fost pe Cluj-Napoca, Iaşi şi Ti­mi­şoara, unde dez­vol­tarea pieţei de birouri a atras şi ex­pansiunea celei de locuinţe. An­gaja­ţii care au venit în ora­şe pentru a lucra în cadrul com­pa­ni­ilor mari cu sedii în clă­diri de birouri mo­derne s-au orien­tat şi către achi­ziţia sau în­chirierea de lo­cu­inţe, adică o zo­nă de exploatat pen­tru dez­voltatorii imo­biliari.

Constanţa se în­scrie astfel în lista ce­lor mai mari pieţe rezi­denţiale regio­nale din ulti­mii doi ani, alături de oraşe precum Cluj-Napoca, Ti­mişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov. Dacă primele trei oraşe s-au dez­voltat mai ales ca urmare a statu­tului de centre universitare, Constanţa mizează pe po­tenţialul turistic. Şi în Constanţa există totuşi un centru educaţional important, Univer­sitatea Ovidius.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO