Business Construct

Disponibilizari: Ceramica Iasi renunta la 150 de angajati

Disponibilizari: Ceramica Iasi renunta la 150 de angajati
26.11.2008, 20:37 98

Producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi, controlat de fondul de investitii Advent International, a decis sa renunte la 150 de angajati din cei 431 pentru eficientizarea activitatii, din cauza contextului financiar actual si a cresterii costurilor de productie si transport.
"Avand in vedere contextul macroecono-mic si financiar general, incetinirea ritmului de crestere in piata imobiliara si pro-blemele cu care ne confruntam in industria noastra - cum ar fi majorarea preturilor la combustibili, energie si alte materiale, care au condus la cresteri ale costurilor de productie si transport - incepand cu luna decembrie a acestui an, pentru a asigura eficienta economica a operatiunilor, va avea loc o restructurare de personal", a declarat Iulian Mangalagiu (foto), directorul general al Ceramica Iasi. Compania va sprijini financiar angajatii afectati de restructurare, printr-o colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectoratul Teritorial de Munca in oferirea de consiliere si alte servicii pentru persoanele afectate. In plus, angajatii vor primi compensatii financiare in functie de vechime si calificari.
La inceputul anului, Ceramica Iasi a anuntat ca va incepe constructia unei fabrici de 24 mil. euro la Iasi si ulterior si-a manifestat interesul pentru constructia celei de-a doua fabrici intr-o alta locatie.
"Ca urmare a crizei economice mondiale si a efectelor acesteia in plan local, in special in piata constructiilor, Ceramica Iasi se asteapta la scaderea consumului de materiale de zidarie in perioada urmatoare, cu impact negativ direct asupra cresterii companiei si a pro-fitabilitatii acesteia, la fel ca in cazul tutu-ror producatorilor de materiale de constructii", afirma reprezentantii Ceramica Iasi.Compania a avut in primele noua luni venituri de 50 mil. lei (13,7 mil. euro), in crestere cu 31,5% fata de cele inregistrate in perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar al firmei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO