Business Construct

Distribuitorul Proges estimeaza dublarea afacerilor

30.08.2007, 17:37 27

Proges, compania specializata in distributia de materiale pentru amenajari interioare, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro, dublu fata de nivelul inregistrat in anul precedent.
"Parchetul laminat si accesoriile pentru podea au cea mai mare pondere din vanzari in afacerile companiei, aproximativ 50 la suta. Am implementat inca doua grupe de produse in a caror crestere avem incredere: mocheta si linoleum. Asteptam sa devina carlige puternice in vanzare", a declarat Annamaria Anton-Bako, director
de marketing al companiei. Piata interna de distributie a materialelor pentru amenajari interioare inregistreaza o crestere moderata, desi piata imobiliara arata o crestere peste asteptarile expertilor in ultimii trei ani. Acest lucru se datoreaza finalizarii in viitorii trei ani a majoritatii proiectelor imobiliare pentru persoanele private.
"Pe piata de distributie de produse de amenajari interioare finantarea nu joaca inca in Romania un rol atat de puternic ca pe alte piete, imobiliara, auto sau aparate electrocasnice. Romanii prefera sa cumpere materiale de constructii cu banii jos", afirma reprezentantii Proges.
Compania are in prezent peste 600 de angajati, cu o medie de 5 angajati pe magazin, in conditiile in care detine 47 de magazine in intreaga tara si 11 depozite regionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO