Business Construct

Fondul britanic First Property a vândut depozitul logistic Tureni, de lângă Cluj Napoca

Fondul britanic First Property a vândut depozitul...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2022, 11:20 166

Fondul britanic de investiţii şi gestionare a activelor imobiliare First Property Group a finalizat vânzarea depozitului Tureni Logistic Warehouse, situat în apropiere de Cluj Napoca, cu o suprafaţă totală de aproximativ 8.300 de metri pătraţi.

Depozitul are în prezent un contract de închiriere pe 10 ani cu Teconnex, companie care proiectează şi produce dispozitive de prindere în V, cleme presate şi alte soluţii tehnologice de îmbinare pentru sectoarele auto, aerospaţial şi industrial. Activul se află la cea de-a doua tranzacţie, după ce a fost achiziţionat iniţial de către vânzător ca proiect de leaseback în 2007.

„Tranzacţia este importantă în contextul unei pieţe I&L foarte compacte, în care noile dezvoltări sunt păstrate în mare parte în portofoliu şi demonstrează că există lichiditate în sectorul imobiliar local, oferind o referinţă pentru tranzacţiile viitoare şi contribuind la creşterea încrederii potenţialilor noi investitori în România”, spune Anca Merdescu, Director Asociat Investment & Debt Advisory la Colliers România, firma care a intermediat tranzacţia.

First Property Group a vândut anul trecut ultimul spaţiu de retail rămas în portofoliu, pentru 1,25 milioane de euro, după ce în 2016 a cumpărat împreună cu mai mulţi investitori spaţiile a nouă supermarketuri Lidl din România, pentru 10,5 milioane de euro. Grupul mai deţine pe piaţa locală clădirea de birouri Maestro Business Center din Cluj şi o clădire de birouri de 3.000 de metri pătraţi în zona Piaţa Victoriei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO