Business Construct

Investitie: Search Corporation aloca 35 mil. euro pentru birouri

Investitie: Search Corporation aloca 35 mil. euro pentru birouri
26.04.2010, 16:46 608

Firma de proiectare si consultanta in constructii SearchCorporation, cu afaceri de circa 15 mil. euro, va finaliza pana lasfarsitul anului cladirea Crystal Tower din centrul Capitalei, peacoperisul careia va fi amenajat primul heliport de pe un imobil debirouri din Bucuresti, la intersectia strazilor Cadirea Bastilieisi Iancu de Hunedoara, in apropierea sediului Guvernului.

Imobilul va avea o suprafata inchiriabila de circa 16.000 mp siva fi realizat in urma unei investitii de 35 mil. euro.

"Search Corporation va ocupa cinci etaje (din cele 14 alecladirii - n.r.) si suntem in discutii cu o clinica medicala si obanca pentru inchirierea de spatii, dar mai avem birouridisponibile. Cladirea va fi data in folosinta la sfarsitul anului.In ceea ce priveste heliportul, unul dintre motivele pentru care vafi construit este legat si de apropierea de Guvern, iar foartemulti demnitari ar putea avea nevoie de un loc unde sa poataateriza cu elicopterul", a declarat Mihaela Draghici, directorul derelatii publice al Search Corporation.

Structura cladirii a fost ridicata aproape integral, in paralelfiind inceputa operatiunea de montare a ferestrelor.

Maria Florea, senior broker in cadrul firmei de consultantaimobiliara Colliers International, care se ocupa de inchiriereacladirii, spune ca in zona Pietei Victoriei chiriile solicitate deproprietari sunt in continuare in intervalul 18-22 de euro/ metrulpatrat, iar heliportul si aspectele tehnice ale cladirii pot deveniun "carlig" pentru atragerea companiilor, intr-o perioada in caremajoritatea firmelor sunt atente in primul rand la bugetul deocupare a spatiilor.

Crystal Tower este o cladire dezvoltata de firma PlazaDevelopment, controlata in proportie de 87% de Search Corporation,restul actiunilor fiind detinute de directorul firmei, MichaelStanciu, prin intermediul firmei Ecoterra.

Search Corporation a inregistrat anul trecut afaceri de aproape60 de milioane de lei (15 mil. euro), iar pentru acest an isipropune sa revina la veniturile din 2008, circa 73 mil. lei.

Search Corporation a realizat studii de fezabilitate pentruviitoarea autostrada Bucuresti - Ploiesti, iar printre contractelesemnate anul trecut se numara cele de consultanta pentrumodernizarea a doua tronsoane ale centurii Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO