Business Construct

Majorare: Pretul la otel-beton a crescut cu 70%

31.07.2008, 15:01 3394

Preturile la principalele produse metalurgice au crescut in primul semestru cu 70% in cazul otelului-beton si cu 50% la produsele plate, potrivit reprezentantilor companiei Constam din Buzau, unul dintre principalii distribuitori de materiale de constructii.
"Piata romaneasca se aliniaza pietelor internationale, unde pretul otelului a avut o evolutie ascendenta in special ca urmare a majorarii costurilor cu materiile prime si a cererii ridicate din Asia, din tari precum China, India, Dubai", a declarat Florentin Manescu, directorul general al grupului, citat de Mediafax. Grupul Constam din Buzau a avut in primul semestru o cifra de afaceri de 115 milioane lei (31 milioane euro), in urcare cu 67%, ca urmare a cresterii productiei de otel-beton si a majorarii tarifelor la produsele din metal.
"Evolutia se datoreaza mai multor factori, respectiv cresterea capacitatii de productie din sectia de procesare a otelului-beton, cresterile de pret la produsele din metal si extinderea zonei de acoperire a vanzarilor", spune Manescu. Pentru 2008, grupul si-a majorat estimarile anuntate la inceputul anului, cu 16% in cazul cifrei de afaceri si cu 40% in ceea ce priveste profitul net, care reprezinta circa 2-3% din afaceri. In aceste conditii, Constam preconizeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 230 de milioane de lei (63 de milioane de euro).
"Rezultatele inregistrate pana in prezent depasesc prognozele, unul dintre motive fiind cresterea pretului otelului, care a imbunatatit temporar unii indicatori. Acest lucru ne-a determinat ca la sfarsitul lunii iunie sa facem o rectificare a bugetului pe anul in curs, astfel incat indicatorii de cifra de afaceri si profit net sa fie in concordanta cu piata", a explicat Manescu.
Grupul a achizitionat in prima parte a acestui an un teren in Bucuresti, pentru care a platit 1,3 milioane de euro, unde va construi un centru regional de distributie. Valoarea totala a investitiei, care va fi finalizata pana la jumatatea anului viitor, se ridica la sase milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO