Marian Petrache, şeful CJ Ilfov, a lansat proiectul Măgurele Science Park, care se va întinde iniţial pe 5 ha cu un buget de 17,5 mil. euro, unde vrea să strângă talentele României şi marile companii care vor să folosească rezultatele cercetării Laserului de la Măgurele

13 iun 2018 Autor: Alex Ciutacu

Proiectul Măgurele Science Park, un parc ştiinţific creat în jurul laserului de la Măgurele (jud. Ilfov), care îşi propune să creeze o punte între mediul academic şi cel ştiinţific, va avea un buget de 17,5 mil. euro.

 „Până acum avem 5 hectare cu o ţintă asumată de 16 hectare şi un buget de 17,5 milioane de euro (…) Cercetarea de la Măgurele a primit un impuls prin finanţarea europeană. Astfel, proiectul va elimina decalajele din domeniul inovaţiei şi va favoriza transferul de cunoştinţe”, spune Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a doua zonă ca putere economică din România la lansarea oficială a proiectului. Acest proiect va fi dezvoltat în jurul laserului de la Măgurele, o investiţie de peste 300 mil. euro, care a atras în ultimii ani atenţia comunităţii ştiinţifice globale. Proiectul reprezintă unul dintre cele mai ambiţioase iniţiative din sectorul cercetării şi dezvoltării din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

 
Cuvinte cheie:
magurele
, proiect
, laser
, buget
, ilfov
, cercetare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide