Business Construct

Martie, o lună bună pentru birouri

Martie, o lună bună pentru birouri
27.03.2011, 23:27 30

Cinci companii din domenii diferite - bănci, energie,consultanţă, IT şi avocaţi - au anunţat pe parcursul lunii martiefaptul că au închiriat spaţii de birouri cu o suprafaţă de aproape14.000 de metri pătraţi în Bucureşti, respectiv aproape 1% dinstocul de birouri al Capitalei, estimat la 1,5-2 milioane de metripătraţi.

Trei dintre cele mai importante proiecte finalizate în ultimii doiani în Bucureşti, în urma unor investiţii de peste 200 de mili­oanede euro - City Gate, Euro Tower şi Nusco Tower -, au ajuns la ungrad de ocupare de peste 90% ca urmare a contractelor semnate înaceastă lună. La nivelul Capitalei, gradul de disponibilitate erade circa 17% la începutul anului.
Cel mai mare contract anunţat în această lună a fost semnat deaustriecii de la Volksbank, care au luat 8.000 de metri pătraţi înNusco Tower, în timp ce grupul energetic E.ON din Germania aînchiriat 2.600 mp în proiectul City Gate (foto).

Pe de altă parte, clădirea de birouri Europe House, una dintreprimele finali­zate în centrul Capitalei, a mai atras un chiriaşimportant - avocaţii de la White & Case - care au semnat pentru1.550 de metri pătraţi, aproximativ 10% din suprafaţa proiectuluideţinut de austriecii de la CA Immo.

Spaţii mai mici au închiriat firmele eSilicon, 870 mp în EuroTower, şi Contrast Management Consulting & Training, care adevenit primul chiriaş al clădirii Romană Offices, dezvoltată deomul de afaceri Dinu Patriciu pe bulevardul Dacia din centruloraşului, unde consultanţii vor funcţiona într-un spaţiu de 550mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO