Business Construct

Model german în construcţii: ucenicia în fabrică, salariu de până la 1.100 de euro

Model german în construcţii: ucenicia în fabrică,...

Autor: Ioana Matei

07.06.2016, 00:05 3446
Compania germană Huf Haus, specializată în proiectarea şi construcţia de case prefabricate high end din lemn şi sticlă, ce şi-a anunţat recent intrarea pe piaţa locală, are în total 430 de angajaţi.
 
Dintre ei, 230 lucrează în comuna Hartenfels (la circa 100 de kilometri de Frankfurt), unde se află şi sediul central al companiei şi principalul showroom, 170 în unitatea de producţie şi 60 în birourile acesteia. Restul lucrează în departamentele de vânzări aflate în cele 19 birouri şi showroomuri răspândite în Germania şi în celelalte pieţe vestice pe care compania este prezentă, dar şi în locurile de asamblare a caselor Huf.
 
Toţi angajaţii îşi încep cariera printr-un stagiu de ucenicie de trei ani.
 
„Majoritatea vin aici din liceu, învaţă o profesie pe parcursul a trei ani de ucenicie, iar mulţi dintre ei urmează apoi studiile de licenţă şi master, reîntorcându-se deseori pentru munca de birou de aici“, spune Michael Baumann, directorul de vânzări şi marketing al companiei ger­mane.
 
El se află printre cei aproximativ 15 angajaţi ai companiei care lucrează de mai bine de 40 de ani în cadrul acesteia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO