Business Construct

Pazo estimeaza dublarea cifrei de afaceri

Pazo estimeaza dublarea cifrei de afaceri
26.07.2007, 17:00 42

Importatorul si distribuitorul de gresie si faianta Pazo Grup, importatorul si distribuitorul produselor ceramice ale grupului Marrazi, a realizat in primele sase luni o cifra de afaceri de 4,6 milioane de euro, in crestere cu 110% fata de perioada similara a anului trecut.
Avansul vanzarilor din primul semestru al anului a fost similar pe segmentul de gresie si faianta si pe cel de obiecte sanitare, compania estimand pentru acest an o dublare a vanzarilor pana la sfarsitul acestui an, la 11 milioane de euro.
Pazo Grup va deschide anul acesta noi show-room-uri si va extinde portofoliul de produse. Firma va deschide saptamana viitoare, la Brasov, un showroom cu o suprafata de 200 de metri patrati, in urma unei investitii de 150.000 de euro si intentioneaza sa finalizeze inca doua
centre de prezentare in acest an, in alte doua localitati. In prezent, Pazo Grup are trei magazine proprii, in Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca. Circa 60% din produsele comercializate in acest interval au fost
destinate unor proiecte rezidentiale si comerciale, diferenta fiind vanduta utilizatorilor finali.
Compania a inceput in acest an constructia unui imobil de apartamente de lux, amplasat pe strada Polona din Bucuresti, care va include cinci apartamente cu suprafete cuprinse intre 250 si 300 de metri patrati, destinate inchirierii. Proiectul va fi finalizat in primul trimestru al anului viitor, iar valoarea investitiei este de doua milioane de euro.
Pazo Grup a fost infiintat in 2002 si este actionar majoritar al unei firme specializate in importul de produse sanitare, precum si al unei societati de montaj al gresiei si faiantei.
Anul trecut, firma a realizat o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2005. Piata de gresie si faianta din Romania va creste in acest an cu 10%-30%, fata de nivelul de 200 milioane euro din 2006, potrivit distribuitorilor de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO