Business Construct

Plus de 20% pentru afacerile Ceramica Iasi

Plus de 20% pentru afacerile Ceramica Iasi
29.05.2008, 21:12 16

Producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi, controlat de fondul american de investitii Advent International, a inregistrat in primul trimestru o crestere de 20% a cifrei de afaceri pana la 11,7 milioane de lei (3,2 mil. euro), in timp ce profi-tul net a scazut usor, pana la 2,4 milioane de lei (650.000 de euro).
Pentru acest an, directorul general al companiei, Iulian Mangalagiu, estima, in luna februarie, o cifra de afaceri de 17 milioane de euro si un profit net de trei milioane de euro. Compania va incepe anul acesta un program de investitii de 24 de milioane de euro, care va fi finalizat in primul trimestru din 2009, in urma caruia isi va tripla capacitatea de productie de caramizi.
Din total, sectia de productie de caramida va atrage o investitie de 17 milioane euro, restul de 7 milioane de euro urmand sa fie indreptati catre o linie de preparare a materiei prime. Fondurile provin din majorarea de capital, de 14 milioane de euro, finalizata la inceputul acestui an, restul urmand sa fie acoperit din surse proprii si credite.
In anul 2007, capacitatea de productie a Ceramica Iasi a fost de 160.000 de metri cubi pe an, aceasta va creste anul acesta la 180.000 de metri cubi pe an, urmand ca in anul 2009
sa atinga un volum record de 460.000 de metri cubi.
Producatorii de caramizi au anuntat pentru urmatorii ani investitii puternice in majorarea capacitatilor de productie pentru a putea face fata cererii de pe piata.
Productia locala de caramizi va reusi sa satisfaca cererea undeva la nivelul anilor 2010-2011, pentru ca o investitie intr-o fabrica de caramizi necesita o perioada mai mare de constructie.
Avand in vedere o estimare de crestere medie cu 10% a consumului de caramizi pe urmatorii cinci ani, Ceramica Iasi intentioneaza sa acopere intregul necesar de caramida din Moldova incepand din 2009.
Ceramica Iasi produce caramizi si blocuri ceramice, sisteme de invelitori din tigle ceramice si placaj ceramic pentru finisaje interioare si exterioare si are circa 420 de angajati.
Ceramica Iasi a vandut in luna iunie a anului trecut un pachet de actiuni de 65,88% catre fondul de investitii american Advent, intr-o tranzactie care s-a ridicat la circa 22,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO