Business Construct

Prefabricate: Somaco vede triplarea afacerilor pana in 2013

28.04.2009, 13:23 50
Fondul de investitii suedez Oresa Ventures, care a preluat anul trecut trei fabrici ale grupului Somaco cu 32,5 mil. euro prin intermediul firmei Sonriso Investments, estimeaza o triplare a businessului Somaco Grup Prefabricate, noua entitate formata dupa preluarea celor trei fabrici, pana la 60 milioane de euro, pana in 2013-2014.
"Triplarea cifrei de afaceri se va realiza prin dezvoltarea organica a companiei, si chiar daca anul acesta estimam o scadere de 10-20% a cererii de materiale de constructii ne mentinem aceasta tinta pentru ca vom investi in cresterea capa-citatilor de productie", a declarat Cornel Marian, directorul executiv al companiei suedeze de private equity Oresa Ventures.
Oresa a preluat, anul trecut, prin intermediul firmei Sonriso Investments, sucursalele Somaco de la Adjud, Buzau si Roman. Operatiunea a inclus activele, proiectele in derulare, cei 500 de angajati, precum si brandul Somaco.
In acest an, compania estimeaza afaceri de 18-20 de milioane de euro, avand in vedere ca 2009 va fi un an dificil pentru piata de profil.
Oresa Ventures cauta in continuare oportunitati de achizitie pe piata de constructii, in conditiile in care criza financiara va lovi puternic in afacerile companiilor care nu sunt stabile.
"In ultimii trei-patru ani toata lumea a trecut clasa pentru ca piata mergea bine, dar in timp de criza castigatorii sunt cei care rezista. Ne uitam in continuare la achizitii pentru a ne consolida pozitia Somaco in industria constructiilor, pentru ca dispunem de cash. Deocamdata nu avem o vizibilitate prea buna asupra pietei, dar cred ca peste 2-4 luni vom incepe din nou negocieri pentru potentiale achizitii", afirma Marian.
In urma investitiilor realizate de Oresa, de la preluarea companiei, capacitatea de productie de BCA a Somaco Grup Prefabricate s-a majorat cu 25-30%, iar cea de prefabricate a crescut cu circa 20%. Pietele de BCA si prefabricate au atins, fiecare, valoarea de circa 150 de milioane de euro anul trecut.
Somaco Grup Prefabricate produce BCA, prefabricate din beton pentru constructii civile si industriale sau pentru infrastructura, beton ready-mix si agregate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO