Business Construct

Previziune: Search Corporation: Vor fi licitatii mai putine

Previziune: Search Corporation: Vor fi licitatii mai putine
22.03.2010, 16:05 147

Compania de proiectare si consultanta Search Corporation dinBucuresti, controlata de omul de afaceri Michael Stanciu (foto),sustine ca se asteapta anul acesta la o scadere a numarului delicitatii noi pentru proiecte mari de infrastructura, asa cum s-aintamplat si in 2009, insa veniturile companiei ar putea sa creascadaca va castiga contracte externe. "Pentru 2010 cu atat mai putinestimam o crestere a licitatiilor pentru proiecte mari deinfrastructura, dupa ce anul trecut s-au redus atat numarulcontractelor, cat si valoarea lor. Din ce-am observat indeclaratiile facute de la inceputul anului, MinisterulTransporturilor se va axa mai mult pe proiectele deja incepute",afirma Mihaela Draghici, directorul de relatii publice al SearchCorporation.

Compania estimeaza pentru acest an revenirea la cifra de afaceridin 2008, de peste 73 mil. lei, dupa o scadere de 20% aindicatorului in 2009. "La nivelul anului 2009 cifra de afaceri sesitueaza cu 20% mai jos fata de cea inregistrata in 2008. Pentru2010, speram sa revenim la cifra de afaceri din 2008, datoritacontractelor externe pe care le-am putea semna in Bulgaria si inMolodva", sustine Draghici.

Printre contractele incheiate de Seach Corporation anul trecutse numara cele de consultanta pentru modernizarea a doua tronsoaneale centurii Capitalei, supervizarea lucrarilor de constructie lasoseaua de centura Oradea pe un tronson de 8,62 km si consultantapentru un tronson din viitoarea autostrada Targu-Mures - Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO