Business Construct

Proiect rezidential spaniol de 450 mil. euro la Constanta

30.08.2007, 17:40 40

Companiile spaniole Prasa si Detea vor investi 450 de milioane de euro pentru constructia unui proiect imobiliar in Constanta, pentru care au achizitionat un teren de circa 95.000 de metri patrati.
Cele doua companii au platit 60 milioane de euro pentru terenul fostei baze de transport public din Constanta, de pe malul Lacului Tabacariei, si vor dezvolta un complex imobiliar care va cuprinde spatii de birouri, comerciale, rezidentiale si hoteliere, se arata intr-un comunicat al Detea.
Proiectul va avea o suprafata construita de 380.000 de metri patrati, lucrarile de constructie urmand sa fie initiate la inceputul anului 2009. Grupo Prasa are in portofoliu proiecte imobiliare in Europa, America de Sud si Africa de Nord. Compania este prezenta pe piata romaneasca din anul 2005 si pentru dezvoltarea proiectelor sale in Romania s-a asociat cu compania spaniola Gea 21 Group, formand compania GEA Prasa.
Cele doua dezvolta impreuna doua ansambluri rezidentiale cu peste 2.500 apartamente, unul pe malul Lacului Tei, iar celalalt in locul fostei fabrici de ulei Muntenia. GEA Prasa va investi in dezvoltarea celor doua proiecte peste 300 de milioane de euro.
Prasa intentioneaza sa se extinda in principalele orase ale Romaniei, incepand cu Constanta, unde compania a cumparat un teren localizat in apropierea Portului Tomis. Detea Group este prezenta in Romania din anul 2005 cu trei din cele patru divizii pe care le controleaza, respectiv cea imobiliara, cea pentru mediu si energie alternativa si cu divizia de agricultura. Compania a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in perioada urmatoare pe piata romaneasca 680 de milioane de euro, in imobiliare, energie eoliana si agricultura. Detea are in derulare proiecte comerciale in mai multe orase din tara ale Romaniei, precum Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti, dar si proiecte rezidentiale si de birouri in Bucuresti, Busteni si Constanta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO