Business Construct

Rehau pariaza pe energii regenerative

Rehau pariaza pe energii regenerative
20.12.2007, 15:05 31

Rehau Polymer, filiala locala grupului german Rehau, cu activitati pe piata constructiilor, intentioneaza sa investeasca in promovarea sistemelor bazate pe energii regenerative si estimeaza pentru 2008 o crestere de circa 10% a cifrei de afaceri, pana la circa 65-70 de milioane de euro.
"In 2007 vom ajunge la o cifra de afaceri de circa 60 de milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul precedent si estimam pentru 2008 un nivel de afaceri de circa
65-70 de milioane de euro. Pentru 2008 nu ne propunem o crestere puternica a vanzarilor pentru ca vrem sa consolidam afacerile companiei si sa ne extindem pe domenii noi, cum ar fi echipamentele si energiile regenerative", a declarat Emil Pop (foto), directorul general al Rehau Polymer.
Rehau va incepe anul acesta promovarea catre dezvoltatorii imobiliari si producatori de energie a solutiilor de energie regenerativa, cum ar fi sistemele de utilizare a energiei termale, a energiei solare sau echipamentele pentru centralele care utilizeaza biogaz. Compania a livrat deja sisteme de energie regenerativa pentru cateva proiecte rezidentiale in Pitesti si Buzau, precum si la Facultatea de Instalatii pentru Constructii din Bucuresti.
Rehau Polymer detine in prezent o fabrica la Cisnadie, in judetul Sibiu, unde produce tubulatura din PVC si profile din PVC pentru ferestre, pe care a deschis-o in 2004. Compania intentioneaza sa construiasca o noua fabrica la Cisnadie pe un teren de 29 de hectare, investitie estimata la 20 de milioane de euro, investitia urmand sa inceapa in 2009.
In prezent, cea mai mare pondere in cifra de afaceri, circa 70%, este detinuta de profilele din PVC, urmand ca in anii urmatori divizia de tevi din PVC sa-si mareasca ponderea in detrimentul profilelor datorita investitiilor in infrastructura.
Rehau este unul dintre principalii producatori de tubulatura din PVC si polietilena, care a inregistrat anul acesta o crestere de circa 30%, alaturi de operatori precum Valrom, Pipelife, Teraplast si Palplast Sibiu (care face parte din grupul Rompetrol).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO