Business Construct

România este responsabilă pentru o cincime din portofoliul Immofinanz

România este responsabilă pentru o cincime din...

Autor: Cristina Rosca

10.04.2017, 00:05 214
Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, deţine pe piaţa locală 73 de proprietăţi, evaluate la 843,2 milioane de euro, potrivit unui raport al companiei, aferent perioadei mai-decembrie 2016. Astfel, piaţa locală este responsabilă în această perioadă pentru 21,1% din portofoliul total al companiei ce nu include însă activele din Rusia. Portofoliul local al Immofinanz include 17 investiţii finalizate, trei proiecte în dezvoltare, nouă proiecte imobiliare adiţionale (apartamente destinate vânzării după finalizare) şi 44 de proiecte în analiză. După finalizarea investiţiilor în curs, valoarea totală a portofoliului urmează a creşte cu 71,2 mil. euro, potrivit aceleiaşi surse, urmând a depăşi 900 mil. euro, conform calculelor ZF. Immofinanz este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară locală, alături de Globalworth şi de sud-africanii de la NEPI, aceştia din urmă fiind liderul pieţei.
 
„Pe parcursul anului financiar scurtat 2016 (perioada mai-decembrie 2016), rata de ocupare a portofoliului din România a crescut semnificativ, până la 95,8%, faţă de 90,4% la 30 aprilie acelaşi an“, potrivit raportului companiei. Immofinanz a închiriat în perioada mai-decembrie 2016 (anul financiar scurtat 2016) aproximativ 80.000 mp de spaţii de birouri în Bucureşti, potrivit datelor publicate anterior de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO