Şantierul naval Daewoo-Mangalia a livrat 10 nave comerciale în 2016 şi a raportat afaceri de 504 milioane de dolari

21 mar 2017 Autor: Dana Ciriperu

Şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), cel mai mare constructor de nave din România, con­trolat de grupul sud-coreean Daewoo şi de statul român, a livrat anul trecut zece nave comerciale, dintre care cinci pentru industria petrolieră, potrivit datelor companiei.
 
„Cifra de afaceri a societăţii noastre în anul 2016 a fost de aproximativ 506 mi­l. dolari, realizată cu un nu­măr mediu de 7.100 angajaţi proprii şi ai so­cie­tăţilor colaboratoare de pe platforma indus­trială a DMHI“, au spus pentru ZF reprezentanţii şantierului naval, care au precizat că exportul reprezintă 99% din cifra de afaceri. „Procentul se menţine la acelaşi nivel comparativ cu anul 2015“.
 
Daewoo-Mangalia a devenit anul trecut cel mai mare exportator din industrie, cu excepţia sectorului auto şi al componentelor auto, după ce a urcat mai bine de douăzeci de locuri şi a ajuns pe poziţia a unsprezecea în clasamentul general.
 
Şantierul naval a detronat com­binatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi în topul industriei după ce Mittal a co­bo­rât pe locul 14 în topul general al ex­por­tatorilor, potrivit datelor INS, care nu precizează însă valoarea exporturilor pentru fiecare companie în parte. Cel mai mare exportator din economie este Auto­mobile Dacia, iar până la poziţia  zece marii exportatori sunt în proporţie de 90% din sectorul componentelor auto. Daewoo-Mangalia Heavy Indus­tries se află pe locul 11, iar Arce­lor­Mittal Galaţi pe poziţia a paispre­zecea. Po­diumul este completat de Alro Slatina.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Cuvinte cheie:
nave
, mangalia
, santier
, livrare
, afaceri
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide