Business Construct

Stiri: Arcom Bucuresti estimeaza afaceri de 47 milioane de euro

26.04.2007, 18:54 30

Compania de constructii Arcom Bucuresti estimeaza pentru acest an o crestere de 5-10% a cifrei de afaceri, pana la circa 47 de milioane de euro.
"Pentru anul acesta ne asteptam la o crestere a cifrei de afaceri de 5-10%, pentru ca nu vrem sa ne expunem foarte mult. Vor aparea costuri suplimentare odata cu aderarea la Uniunea Europeana si in plus se resimte o crestere a concurentei din partea jucatorilor straini", a declarat Florian Florescu, directorul economic al Arcom. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 41 mil. euro, in crestere cu 10% fata de anul precedent, potrivit rezultatelor preliminare.
Compania a investit anul trecut circa 3 milioane de euro in achizitia de utilaje noi, pompe si macarale.
Odata cu cresterea pietei constructiilor, jucatorii de pe piata sunt nevoiti sa investeasca maxim in achizitionarea de utilaje performante si in tehnologii noi de constructii.
Arcom Bucuresti a realizat in primul semestru al anului trecut o cifra de afaceri de 17,5 mil. euro, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Arcom era inainte de revolutia din 1989 bratul extern al industriei romanesti de constructii, dar ulterior s-a confruntat cu o prabusire a comenzilor din strainatate si pierderea unor piete de export traditionale din Orientul Mijlociu si nordul Africii.
In prezent, compania nu mai deruleaza niciun contract in alte tari, pentru ca a deschis destule santiere in tara, iar lucrarile din strainatate nu mai sunt la fel de rentabile, potrivit reprezentantilor Arcom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO