Business Construct

Stiri: Magazinul Unirea si-ar putea dubla suprafata

Stiri: Magazinul Unirea si-ar putea dubla suprafata
26.04.2007, 19:01 29

Carmen si Dan Adamescu, proprietarii magazinului Unirea din Bucuresti, intentioneaza sa investeasca peste 100 de milioane de euro pentru a dubla, in urmatorii trei ani, suprafata de 80.000 de metri patrati a centrului comercial. Suma de 100 de milioane de euro necesara extinderii va proveni din credite bancare.
Daca magazinul Unirea gazduieste 220 de chiriasi, alte aproximativ 100 de firme sunt pe lista de asteptare in vederea eliberarii unui spatiu in acest centru comercial, sustine Carmen Adamescu.
Chiria medie lunara se ridica la circa 50 de euro pe metru patrat. Cifra de afaceri a centrului comercial s-a ridicat la circa 17,5 milioane de euro anul trecut, cu peste 3,2 milioane de euro mai mult decat in 2005. Familia Adamescu mai detine si doua cladiri de birouri in Bucuresti, Modern si CBC, iar de anul trecut este proprietara hotelului de cinci stele Rex din Mamaia, pe care l-a cumparat cu aproximativ 10 milioane de euro. Compania Nova Trade se afla in negocieri finale pentru achizitia unui teren in apropierea Capitalei, unde urmeaza sa construiasca locuinte in valoare de circa 120 de milioane de euro. Familia Adamescu va investi 30 de milioane de euro in constructia unui mall in apropierea garii din Brasov, ca parte a strategiei de dezvoltare in marile orase din tara.
Investitia de la Brasov era inceputa de proprietarul Unirea Shopping Center inca din toamna anului trecut si se afla acum in stadiul de inchiriere a spatiilor. Compania are terenul de circa 10.000 de metri patrati inca din urma cu 2-3 ani, iar reprezentantii Nova Trade estimeaza un flux de 15.000 - 20.000 de vizitatori pe zi. Mall-ul va avea o suprafata utila de 20.000 de metri patrati. Parterul va fi dedicat bancilor si magazinelor pentru cadouri, etajul intai femeilor si etajul doi barbatilor, iar la etajul trei vor fi electrocasnicele. De asemenea, Dan Adamescu controleaza pachetul majoritar de actiuni al societatii de asigurari Astra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO