Business Construct

Stiri: Vanzarile de ciment s-au triplat in primul trimestru

Stiri: Vanzarile de ciment s-au triplat in primul trimestru
31.05.2007, 19:55 6

Cei trei mari jucatori de pe piata de profil - Lafarge, Heidelberg Cement si Holcim - au inregistrat cresteri record in primul trimestru, fiind printre cele mai mari cresteri realizate de cand au intrat pe piata romaneasca. Majorarea vanzarilor a fost posibila pe fondul vremii favorabile care a permis derularea lucrarilor de constructii. Valoarea vanzarilor de ciment inregistrate de Lafarge pe piata romaneasca a crescut in primul trimestru cu un ritm record de 182,7%, evolutie determinata in special de avansul volumelor comercializate, de 160,7 %, potrivit raportului trimestrial al companiei. Practic, Lafarge Ciment a realizat in primul trimestru cea mai mare crestere dintre toate diviziile grupului francez.
Acelasi ritm de crestere a fost realizat de grupul german Heidelberg Cement, care si-a triplat vanzarile in primul trimestru, pe fondul cererii masive de ciment din sectorul privat odata cu incalzirea vremii resimtita la inceputul anului. Un alt jucator prezent pe piata locala de ciment, grupul elvetian Holcim, a inregistrat in primul trimestru o crestere de 117,3% a volumului vanzarilor de ciment in Romania, comparativ cu perioada similara din 2006, cel mai mare avans consemnat pe o piata europeana. Holcim Romania si-a majorat anul trecut cu 28% cifra de afaceri pana la 220 milioane de euro. Cresterea din primul trimestru continua trendul inceput anul trecut, cand in lunile de vara vanzarile de ciment au crescut cu pana la 40%. Din aceasta cauza, fabricile de ciment au lucrat aproape fara oprire in 2006, pentru a putea face cererii, situatie care nu a permis producatorilor sa faca reparatiile anuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO