Business Construct

Stiri: Xella va produce blocuri Ytong in Romania pana in 2008

Stiri: Xella va produce blocuri Ytong in Romania pana in 2008
31.05.2007, 20:03 141

Producatorul de materiale de constructii Xella din Germania va investi, in urmatorii doi ani, 26 de milioane de euro pentru constructia a doua unitati de productie de blocuri Ytong (un produs de beton celular autoclavizat (BCA) pe piata romaneasca.
"Grupul german Xella a decis sa investeasca in productie pe piata romaneasca datorita cresterii puternice a pietei de constructii. Potrivit estimarilor noastre, consumul de materiale de constructii va inregistra o crestere exponentiala in urmatorii sapte ani", a declarat Dorian Marin, key account manager al companiei Xella Ro. Capacitatea totala de productie a celor doua fabrici va fi de circa 700.000 de metri cubi pe an, din care 400.000 metri cubi la unitatea de productie din Ploiesti.
"Una dintre fabrici va fi amplasata la Ploiesti, iar locatia celeilalte nu a fost inca stabilita. Este insa probabil sa o construim la Cluj-Napoca. Fabricile vor fi finalizate la finele anului viitor", a afirmat Marin. Compania este prezenta pe piata locala din septembrie 2005, cand a deschis primul birou comercial. Compania deruleaza in prezent importuri de materiale de constructii din Belgia, Ungaria si Bulgaria si are circa 30 de distribuitori, in zona de sud si nord-est. Xella Ro estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro, iar vanzarile vor totaliza, dupa constructia fabricilor, 4 milioane de euro. Consumul de BCA va creste anul acesta cu circa 15%, la care s-ar putea adauga o majorare de 10-15% a preturilor. In aceste conditii, piata de BCA va ajunge la circa 170-180 mil. euro, potrivit jucatorilor de profil. Productia totala de BCA a ajuns anul trecut la 1,9 - 2 milioane de metri cubi, in crestere cu circa 10% fata de anul precedent. Din totalul pietei de BCA, circa 7% este reprezentat de importuri, care sunt derulate in principal de producatorul german Xella Porenbeton Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO