Business Construct

Ţiriac scoate la închiriat apartamentele din Stejarii

Ţiriac scoate la închiriat apartamentele din Stejarii
29.09.2010, 23:46 2431

Fostul jucător de tenis Ion Ţiriac, considerat unul dintre ceimai bogaţi oameni de afaceri români, a decis să schimbe strategiapentru proiectul imobiliar Stejarii din Băneasa şi să scoatăapartamentele spre închiriere, având în vedere că vânzările deapartamente au fost oprite.

În cadrul complexului alcătuit din 282 de apartamente au fostvândute până în prezent circa 20 de unităţi.

"Noi am oprit vânzările la începutul acestui an. Am vândut celemai scumpe apartamente, dar cele mai ieftine sunt în generalachiziţionate prin credite deoarece sunt destinate clasei medii,care depinde de finanţare de la bănci", a spus Alexandru Ţiriac,fiul miliardarului Ion Ţiriac şi reprezentantul acestuia înconsiliile de administraţie ale companiilor din grup.

Aceeaşi strategie va fi adoptată şi în ceea ce priveşte faza adoua a proiectului, care va fi demarată în 2012. În toamna acestuian compania va începe construcţia clubului din cadrul complexului,investiţie de peste 20 de milioane de euro, care va include optterenuri de tenis şi două piscine.

Preţul de închiriere pentru un apartament de două camere cu osuprafaţă de 140 de metri pătraţi, care include şi terasa, cel maimic spaţiu din cadrul complexului din nordul Capitalei, va fi înjurul a 1.000 de euro.

Ion Alexandru Ţiriac spune că nu va semna niciun contract pe operioadă mai mică de un an, iar principalii chiriaşi ar putea fiexecutivii de top sau personalul ambasadelor.

Ţiriac spune că s-a inspirat în acest model de business şi dinMonte Carlo, unde închirierea apartamentelor reprezintă o afacerecare funcţionează de mai multe decenii. "Noi avem la Monte Carlo unapartament închiriat de 30 de ani. Am dori foarte mult să-lcumpărăm, dar proprietarul nu doreşte să vândă", spune AlexandruŢiriac Jr.

El se arată convins că acest concept de business poate prinde şiîn România şi spune hotărât că 1.000 de oameni vor sta în complexulrezidenţial până în 2014, când se va finaliza şi partea a doua aproiectului şi va fi gata şi un club pentru cei care locuiescacolo.

"La Monte Carlo, toate apartamentele de la mare şi cele premiumsunt deţinute de o singură familie, care le-a construit acum 60 deani. Se vând doar apartamente fără privelişte bună şi celepoziţionate slab. Cele bune nu se vând, ci se închiriază".

Păstrarea complexului rezidenţial Stejarii în portofoliul ŢiriacHoldings reprezintă continuarea strategiei adoptate atât în ceea cepriveşte banca UniCredit Ţiriac, cât şi compania de asigurăriAllianz Ţiriac în care omul de afaceri a rămas acţionar şi după cea vândut pachetul majoritar de acţiuni.

Fostul mare tenisman român deţine şi 15% din acţiunile MetroCash & Carry, iar cele mai importante businessuri în care eacţionar majoritar sunt în retailul auto şi imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24