Business Hi-Tech

3Com: Internetul mobil slabeste securitatea IT

03.11.2005, 20:13 12

Mai mult de trei sferturi dintre aplicatiile software de business (80%) vor permite utilizatorilor comunicarea in timp real pana in anul 2006, conform unui raport al companiei de analiza Gartner, citat de oficialii companiei americane producatoare de echipamente de infrastructura IT 3Com.

De asemenea, 66% dintre utilizatori vor fi mobili (vor dispune de echipamente care permit comunicarea mobila), reiese dintr-un studiu IDC, citat de oficialii 3Com. Astfel, cea mai importanta sarcina a furnizorilor de infrastructura IT va deveni punerea la punct a unor sisteme de protectie in timp real a retelelor clientilor. "Iar acest lucru nu este deloc simplu din cauza Internetului si a usurintei cu care datele circula prin Internet", a spus Sergey Mihalev, manager 3Com pentru regiunea Europei de Sud-Est.

Totodata, 3Com a lansat in Romania prin distribuitorul sau unic, Scop Computers, o noua gama de produse de securitate IT pentru companii.

Fondata in 1979, 3Com a inregistrat in ultimul trimestru fiscal venituri de 178 mil. dolari (148 mil. euro) si o pierdere neta de 42 mil. dolari (35 mil. euro).

Totusi, compania are o rezerva in numerar de 900 de milioane de dolari (750 mil. euro) si va investi in restructurare si in cresterea gamei de produse, a spus Mihalev. "Pe termen scurt vom mai inregistra pierderi, insa am demarat un important program de restructurare care ne va permite sa atacam puternic piata reprezentata de companiile mari", a spus el.

Scop Computers va inregistra anul acesta venituri de aproximativ 67 mil. dolari cu o rata a profitului de 3-5%, in functie de brandul distribuit, urmand ca ritmul de crestere al veniturilor pentru anul viitor sa se situeze la circa 35%, conform lui Alexandru Visan, directorul general al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO