Business Hi-Tech

3M Romania spera sa recupereze caderea de 4 mil. dolari

27.05.2003, 00:00 27

Compania americana 3M, activa in mai multe domenii economice si cunoscuta mai ales ca fiind inventatoarea bandei adezive transparente (scotch) vrea sa vanda in Romania in acest an produse in valoare de peste 20 de milioane de dolari, a afirmat ieri Wayne Garrett, managing director al filialei de la Bucuresti.
Daca obiectivul va fi atins, ar insemna ca 3M a reusit sa stopeze intr-o oarecare masura efectele recesiunii mondiale din sectorul comunicatiilor in care firma activeaza, printre altele, ca furnizor de conectori de fibra optica. Recesiunea a determinat in 2002 scaderea cifrei de afaceri a companiei 3M Romania cu aproape 4 milioane de dolari fata de 2001, de la 22 mil. $ la 18 mil. $.
O data cu cifra de afaceri, a scazut si profitul dar Wayne Garrett spera ca 2003 sa fie un an de recuperari si in acest domeniu.
Compania intentioneaza sa investeasca in acest an pe plan local aproximativ un milion de dolari. "In cei cinci ani si jumatate de cand este prezenta in Romania, 3M a realizat in total investitii de aproximativ 4-5 milioane de dolari", a precizat directorul filialei de la Bucuresti.
3M a lansat ieri echipamentul Wall Display, un ecran care poate fi utilizat in salile mici si medii pentru prezentari, videoconferinte si discutii interactive pe web. Ecranul costa 15.500 de euro iar firma spera sa comercializeze pana la sfarsitul acestui an 30-50 de exemplare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO