Business Hi-Tech

44 mld. dolari in 100 de contracte de outsourcing

05.05.2004, 00:00 17

Cele mai mari 100 de contracte de outsourcing (externalizare a diverselor activitati IT) incheiate anul trecut in Europa au totalizat 44 miliarde de dolari, in crestere cu 74% (19 miliarde de dolari) fata de suma obtinuta in urma cu un an. Cel putin asa arata ultimul studiu intocmit de compania de cercetare IDC pe acest domeniu.
Potrivit IDC, cele 100 de contracte au fost semnate in mare parte tot cu institutiile guvernamentale. Cele mai multe au fost semnate in Marea Britanie iar cel mai important furnizor s-a dovedit a fi IBM Global Services, atat ca numar de tranzactii cat si ca valoare agregata a proiectelor.
Din cele 100 de contracte, 46 s-au incheiat in Marea Britanie, 28 au fost semnate cu institutiile guvernamentale si pentru 24 dintre ele a fost ales ca partener IBM GS.
Per total, valoarea medie a contractelor care au fost considerate de IDC ca intrand in categoria celor mai mari s-a ridicat la 440 milioane de dolari.
Institutiile guvernamentale europene au contribuit la suma totala cu 19,4 miliarde de dolari, adica cu aproximativ 44%. Valoarea medie a contractelor incheiate de institutiile guvernamentale a fost de 690 de milioane de dolari.
Valoarea contractelor incluse in studiu si castigate de IBM GS s-a ridicat la 11,5 miliarde de dolari, in medie fiecare totalizand 480 milioane de dolari.
"Aceasta crestere a pietei reflecta faptul ca industria de outsourcing in Europa explodeaza mai ales datorita extinderii investitiilor in sectorul public si in Marea Britanie", explica Khalid Irshad, analist la IDC.
IDC se asteapta, de asemenea, ca aceasta tendinta de crestere in industria de outsourcing sa continue si in viitorul apropiat dar intr-un grad mai redus data fiind competitia tot mai puternica din acest domeniu si maturizarea pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO