Business Hi-Tech

8 soluţii gratuite de protecţie împotriva hackerilor

8 soluţii gratuite de protecţie împotriva hackerilor

Autor: Octavian Calei

18.08.2013, 13:20 1938

Ameninţările la adresa securităţii în mediul online devin din ce în ce mai complexe în fiecare an, motiv pentru care avem nevoie de soluţii adecvate. Mashable propune 8 unelte de securitate gratuite pentru utilizatorii de PC-uri.


1. Hotspot Shield – recomandat pentru utilizatorii de reţele wireless. Programul securizează adresa IP astfel încât navigarea pe Internet să nu poată fi spionată de către hackeri în aeroporturi, hoteluri sau restaurante.

2. HTTPS Everywhere – instalat ca extensie la Chrome sau Firefox, programul protejează datele şi comunicarea online şi este un scut eficient împotriva atacurilor de spionaj care pot fi lansate în timpul unei descărcări de fişiere de pe Internet sau atunci când este creat un cont

3. LastPass – util pentru cei care au parole multe şi complicate, greu de reţinut. Programul stochează într-o bază de date criptată toate parolele şi le completează automat în caseta de autentificare atunci când este accesat un site înregistrat în LastPass.

4. LongURL – link-urile scurte, codificate, întâlnite mai ales pe Facebook pot conduce către site-uri virusate. LongURL afişează adresa reală din spatele link-ului prescurtat.

5. NoScript – add-on disponibil pentru browserul Firefox, previne rularea automată a obiectelor JavaScript şi Flash decât după ce site-urile sigure au fost aprobate şi trecute în lista programului de către utilizator, protejând astfel calculatorul de un atac informatic ce poate fi ascuns în aceste script-uri.

6. Trusteer Rapport – este o soluţie anti-malware şi de criptare care împiedică furtul informaţiilor personale. Programul detectează site-urile care le imită pe cele ale băncilor şi care cer introducerea unor date sensibile.

7. Dubla verificare – Unele site-uri precum Google, Facebook şi Twitter necesită introducerea unui cod trimis pe telefon atunci când un utilizator încearcă să-şi acceseze contul de pe un alt calculator

8. VirusTotal – poate verifica siguranţa unui fişier sau site prin simpla introducere a acestora într-o casetă online

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO