Business Hi-Tech

A fost euro sursă de inspiraţie? În jocurile de pe Facebook se va plăti cu o monedă unică

A fost euro sursă de inspiraţie? În jocurile de pe Facebook se va plăti cu o monedă unică

Autor: Traian Terzianm

26.01.2011, 13:14 37

Facebook caută să atragă profituri nu numai din publicitate, cişi din implementarea sistemului de plată prin intermediul"creditelor" (un fel de monedă care este folosită în jocurile de peplatforma de socializare) tuturor dezvoltatorilor de jocuri dinreţea, scrie The Wall Street Journal.

Compania primeşte 30% din sumele pe care dezvoltatorii le câştigăprin intermediul creditelor ce oferă consumatorilor posibilitateade achiziţionare de bunuri virtuale şi alte servicii în jocurilepracticate pe Facebook. Dezvoltatorii de jocuri vor fi obligaţi săfolosească opţiunea Credite de la 1 iulie, a spus Deborah Liu,product-marketing manager în cadrul Facebook.

Facebook a început să testeze aceste credite, ca formă de monedă,pe unii dezvoltatori încă din 2009. În prezent, forma de plată estefolosită în peste 350 de aplicaţii, de la peste 150 dedezvoltatori, reprezentând mai mult de 70% din tranzacţiile cubunuri virtuale de pe Facebook.

Utilizatorii Facebook pot cumpăra 10 credite pentru un dolar,acestea putând fi achiziţionate cu carte de credit, de petelefoanele mobile, prin serviciul PayPal sau prin intermediulcardurilor de cadouri vândute la magazinele alimentare.

Înainte de introducerea acestui sistem, fiecare dezvoltator dejocuri putea folosi propria "monedă", căreia îi atribuia o valoarestabilită de către el, astfel că Facebook va face din aceste"credite" moneda unică a platformei.

În plus, peste 200 de milioane din cei peste 500 de milioane demembri ai reţelei utilizează aplicaţii ale platformei în fiecarelună. Compania a refuzat să spună cât de mult au cheltuitutilizatorii pe credite sau câţi dintre aceştia au cumpăratcredite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO