Business Hi-Tech

Adobe integreaza Flash in documentele PDF

03.06.2008, 21:17 50

Adobe Systems, cel mai mare producator de software de design din lume, va lansa o noua versiune a aplicatiei Acrobat, care va permite utilizatorilor sa insereze clipuri video Flash in documentele de tip PDF, scrie presa internationala.
Formatul PDF permite utilizatorilor sa vizualizeze aceeasi informatie (text si imagini formatate), indiferent de platforma sau sistemul de operare utilizate ? Windows, MacOS, Linux.
Oficialii Adobe au anuntat ca noul Acrobat 9 va fi compatibil cu tehnologia Flash pentru clipuri video online, achizitionata de catre companie in 2005, odata cu preluarea firmei Macromedia pentru 3,4 mld. dolari (2,65 mld. euro).
Software-ul poate converti in acest format fisiere de tip MOV (Apple QuickTime) sau WMV (Windows Media) si permite, de asemenea, inserarea de continut audio sau modele tridimensionale.
"Poti trimite acum, intr-un singur fisier, un slide-show care se prezinta singur", a declarat Kevin Lynch, purtator de cuvant al Adobe Systems. Aplicatia care permite doar citirea documentelor PDF (Adobe Reader 9) va reda filme direct din interiorul documentului, eliminand necesitatea de a deschide un player dedicat.
Cea mai recenta versiune a aplicatiei de documente - Acrobat 8 - a fost lansata in noiembrie 2006, la aproape un an de la achizitia Macromedia. Lynch a precizat ca utilizatorii asteptau inca din 2005 integrarea tehnologiei Flash in Acrobat.
Compania a lansat, de asemenea, o versiune online a aplicatiei, disponibila pe site-ul Acrobat.com, unde utilizatorii vor putea crea si partaja gratuit pana la cinci documente PDF.
Portalul reprezinta de fapt un spatiu virtual de colaborare, utilizatorii avand posibilitatea de a edita in timp real documente alaturi de alti participanti, cu care pot comunica prin mesaje instantanee, microfon sau webcam. Sistemul de conferinta ConnectNow faciliteaza si partajarea desktopurilor utilizatorilor. Acrobat.com, aflat inca in stadiu de testare, include si un editor de texte ? Adobe Buzzword.
Versiunea Acrobat Pro Extended ofera instrumente de cartografiere digitala, pentru retinerea coordonatelor geospatiale si marcarea locatiilor pe harti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO