Business Hi-Tech

Adobe pune la bătaie 1.000 $ ca să-şi acopere joburile

28.07.2010, 23:43 43

Adobe România, subsidiara locală a celui mai mare producător deaplicaţii de design grafic din lume, oferă 1.000 de dolari (770 deeuro) brut persoanelor care recomandă companiei un programator careajunge să fie angajat pe unul din cele câteva zeci de posturi caresunt acum vacante în cadrul firmei. Oferta este valabilă până pe 31august. În prezent, există 18 posturi disponibile în cadrul Adobe,printre acestea fiind cele pentru dezvoltatori de software şiadministratori de bază de date, potrivit informaţiilor postate pesite-ul companiei.
"Cei mai buni oameni din piaţa de IT nu au CV-urile actualizate petot felul de site-uri de recrutare şi nu aplică la joburile pe carele postăm. Sunt genul de candidaţi «pasivi». Credem căîncurajându-le prietenii să îi recomande, putem să ajungem mult maiuşor la ei", explică Bogdan Ripa, director tehnic al Adobe. El aexplicat că acest tip de premii, numit "referral bonus", este unulvechi şi se foloseşte în majoritatea companiilor. Compania oferăastfel de bonusuri şi pentru angajaţii săi.
"Adobe România este în momentul de faţa într-o creştere accelerată,iar prietenii angajaţilor curenţi nu ne mai sunt suficienţi ca săocupăm poziţiile pe care le avem deschise. Ştiind că pe piaţăexistă profilurile de candidaţi pe care le căutam, am decis săextindem acest concept în afara companiei, oferind 1.000 de dolarioricui ne aduce un candidat care în urma interviurilor devineangajat al Adobe România", mai spune Ripa.
Adobe are în prezent aproape 150 de angajaţi în România, potrivitlui Bogdan Ripa. Cei care vor să facă o recomandare trebuie sătrimită un e-mail la adresa hr-romania@adobe.com care să conţinăCV-ul persoanei recomandate, poziţia pe care candidatul sepotriveşte, precum şi argumente care să susţină recomandareafăcută. Persoanele care au făcut recomandarea vor primi săptămânalun e-mail cu stadiul procesului de recrutare al candidatuluipropus. De la trimiterea CV-ului celui propus până la primireasumei de 1.000 de dolari durează aproape şase luni de zile,potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
Un angajat entry-lever în domeniul software câştigă în Româniaîntre 500 şi 1.200 de euro, potrivit datelor din piaţă. Potrivitdirectorului tehnic al Adobe, salariile oferite sunt competitive,fără a da însă o sumă exactă. "Salariile angajaţilor reprezintă unsubiect confidenţial, însă vă asigur că suntem foarte competitivipe piaţa din România, oferind nu doar un salariu brut, ci un pachetde beneficii ce conţine de la asigurarea medicală până la acţiuniAdobe oferite la angajare, programe de cumpărare acţiuni la preţuripreferenţiale sau bonus de fitness", a declarat Bogdan Ripa.
Abobe România a avut anul trecut o pierdere de 6.000 de euro laafaceri de 6,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO