Business Hi-Tech

Adobe: Vom angaja pe criterii de calitate

Adobe: Vom angaja pe criterii de calitate

Tom Malloy, vicepresedinte si coordonatorul dezvoltarii software in cadrul Adobe Systems: Piata locala reprezinta o oportunitate foarte mare pentru Adobe, chiar daca pana acum nu ne-am concentrat foarte mult atentia asupra ei.

29.01.2007, 19:20 15

Tom Malloy, vicepresedinte si coordonatorul dezvoltarii software in cadrul Adobe Systems, a venit saptamana trecuta in Romania pentru a stabili un contact cu institutiile locale de invatamant in vederea viitoarelor recrutari de personal ale companiei.
Compania americana de software a achizitionat in septembrie 2006 producatorul roman de software Interakt. Achizitia companiei romanesti a fost similara cu deschiderea unui nou centru de cercetare si dezvoltare in Europa de Est, americanii aratandu-se extrem de interesati si de tehnologiile dezvoltate de compania romaneasca.
"Nu pot sa spun acum cati oameni o sa angajam in viitor. Intrebarea este cati oameni de calitate o sa gasim", a declarat pentru ZF Tom Malloy. El a explicat ca Adobe Romania se va concentra pe inovatie si nu va fi un simplu centru de suport.
Oficialul Adobe crede ca centrul din Romania va fi similar cu centrul deschis de compania americana in India in urma cu opt ani, unde numarul de angajati este de ordinul sutelor. Tehnologia dezvoltata de cei de Interakt urmeaza sa fie integrata in produsele Adobe intr-o perioada care nu a fost stabilita inca. Centrul de Bucuresti urmeaza sa se concentreze pe dezvoltarea tehnolgiilor Interakt, urmand ca in viitor produsele companiei americane de software sa fie dezvoltate si local.
Adobe Romania este relativ independenta de compania-mama, lucru foarte important din punctul de vedere al oficialilor companiei avand in vedere ca astfel se rezolva problema diferentei de fus orar intre SUA si Romania.
Pe langa dezvoltarea software, centrul din Bucuresti va coordona si vanzarile de pe piata locala, dar si din Republica Moldova si Bulgaria.
"Piata locala reprezinta o oportunitate foarte mare pentru Adobe, chiar daca pana acum nu ne-am concentrat foarte mult atentia asupra ei", a explicat Malloy.
Un alt plan pentru Romania al companiei americane este infintarea "Advanced Tehnology Group", care se va ocupa de imbunatatirea produselor Adobe, atat din punct de vedere tehnologic, cat si din punctul de vedere al designului. Momentan, aceasta structura nu exista oficial, chiar daca exista deja cativa oameni care lucreaza local pentru acest proiect, urmand ca in viitor sa se cristalizeze o structura distincta.
In primavara, Adobe Romania isi va muta sediul in cadrul Anchor Plaza, unde a inchiriat 3.700 de metri patrati, reprezentand doua etaje din cadrul cladirii.
Interakt a fost fondata in 2000 si avea estimata o cifra de afaceri pentru anul trecut de 1,8 milioane de dolari (circa 1,4 milioane de euro), fata de 1 milion de dolari (800.000 de euro) in 2005.
Oficialii companiei au pus aceasta crestere pe seama dublarii numarului de clienti de la 5.000 la 10.000. Rata de profitabilitate a companie era de aproximativ 30%, conform oficialilor companiei.
Compania a fost creata de doi tineri softisti, Alexadnru Costin si Bogdan Ripa, un pachet minoritar aflandu-se in posesia lui George Haber, american de origine romana, cu o avere estimata la 100 de milioane de dolari. Haber era si directorul consiliului de administratie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO