Business Hi-Tech

Alcatel: achizitii si vanzari pentru optimizarea activitatii

20.09.2004, 00:00 11

Producatorul francez de echipament telecom Alcatel si-a intarit pozitia pe piata americana prin preluarea firmei producatoare de echipamente pentru de telefonia mobila Spatial, pentru 250 milioane dolari, si a furnizorului de tehnologie pentru conferinte Edial, pentru 27 milioane dolari.
"Achizitia Spatial ofera Alcatel posibilitatea de a opera cu retele de telefonie de ultima generatie, destinate subsistemelor multimedia de transmitere de informatii", se arata intr-un comunicat al companiei. Cele doua achizitii se inscriu in strategia companiei de a se concentra pe activitatile sale de baza din domeniul telecomunicatiilor, renuntand la diviziile auxiliare, pentru a obtine rezultate financiare mai bune.
Alcatel a anuntat in acelasi timp ca va vinde divizia sa de sisteme pentru industria energetica firmei Ripplewood, dar nu a dezvaluit termenii tranzactiei. Compania a creat recent un joint-venture pe partea de telefoane mobile impreuna cu chinezii de la TLC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO