Business Hi-Tech

Allianz-Ţiriac Asigurări îşi mută infrastructura IT în buncărul de date preluat de IBM de la Petrom

Allianz-Ţiriac Asigurări îşi mută infrastructura IT în buncărul de date preluat de IBM de la Petrom

Foto Shutterstock

Autor: Ştefan Vrabie

06.07.2011, 00:00 640

Allianz-Ţiriac Asigurări, a doua companie din piaţaasigurărilor, îşi va externaliza infrastructura IT către centrul dedate operat în România de compania americană IBM, ca parte a unuicontract semnat pe cinci ani. Infrastructura companiei de asigurăriva fi transferată în buncărul de date construit de cea mai marecompanie din România, Petrom, a cărui administrare a fost preluatăde IBM România anul trecut pentru o perioadă de zece ani, AllianzŢiriac Asigurări se aşteaptă să reducă costurile de întreţinere ainfrastructurii IT cu 15% şi spaţiul ocupat de centrul de date cu20% în următorii trei ani.

IBM va furniza o soluţie de recuperare a datelor în caz dedezastru, o soluţie completă ce include echipamente hardware,servicii, echipamente de comunicaţie şi servicii de mentenanţă."IBM va oferi Allianz-Ţiriac o întreagă suită de servicii IT", aprecizat Vlad Raduc, Large Enterprise Commercial Sector Manager,IBM România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO