Business Hi-Tech

ANCOM anunţă că a primit bani de la UE pentru “calculatorul de preţuri” la telefonie şi internet

Autor: Adrian Seceleanu

15.03.2011, 16:36 46

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) va demaraproiectul de a realiza un site internet pe care utilizatorii săpoată compara tarifele pentru serviciile de telefonie şi internetde pe piaţă, după ce instituţia a semnat un contract prin careprimeşte o finanţare nerambursabilă de 886.198 de lei din fondurieuropene pentru realizarea aşa-numitului "comparator depreţuri".

"Pentru ANCOM acesta este un moment mult aşteptat. Pentru noi,semnarea contractului înseamnă startul unui proiect la care lucrămde mai mulţi ani şi care vine să răspundă unei nevoi exprimate înnenumărate rânduri de utilizatorii finali: aceea de a compara uşorşi rapid ofertele existente pe piaţă, pentru a putea face o alegereinformată şi care să corespundă întrutotul nevoilor reale decomunicaţii ale unei persoane", a declarat cu această ocaziepreşedintele ANCOM. Finanţarea nerambursabilă obţinută este demaxim 886.198,32 lei şi a fost acordată ca urmare a depunerii decătre ANCOM a proiectului în cadrul Programului OperaţionalSectorial "Creşterea Competitivităţii Economice".

ANCOM a pregătit terenul pentru lansarea comparatorului detarife prin emiterea unei decizii care obligă furnizorii să pună ladispoziţia ANCOM informaţiile necesare pentru ca Autoritatea sărealizeze şi să pună la dispoziţia publicului un portal de internetcare să permită compararea tarifelor şi condiţiilor oferite defurnizorii de telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internetîn bandă largă, prin intermediul unei aplicaţii interactive de tip"calculator de preţuri".

Aplicaţia va permite introducerea de către utilizator a unui setde opţiuni de consum şi va efectua o analiză comparativă aofertelor existente pe piaţă (introduse în baza de date), oferindapoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte dinpunctul de vedere al preţului, în funcţie de opţiunile sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO